Во „Куќата на Уранија“ од утре изложбас на фотографии „ Охрид 1940 -1945"

10 Јули 2023

Утре од 20 часот во НУЦ „Куќата на Уранија“ – МАНУ во Охрид ќе биде  отворена изложбата на стари фотографии насловена "Охрид 1940 -1945".

Тоа ќе биде ретка можност да се видат фотографии од Охрид снимени во период од 1940 до 1945 година од  фотографот Јонче Поп Стефанија (1915, Охрид - 1983, Охрид). Фотографиите се изработени од оригинални негативи, на архивска хартија и истите се од колекцијата на Македонскиот центар за фотографија.

Автор на изложбата е Роберт Јанкуловски. 

Изложбата во „Куќата на Уранија“ ќе биде поставена до 19 јули, годинава.

Публицитет.мк

Прочитано 374 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter