МЦО распиша литературен конкурс на тема: „Векувањето на македонскиот јазик“

01 Февруари 2023

Младински Центар Охрид распишува литературен конкурс по повод 21ви февруари - Меѓународен ден на мајчиниот јазик, на тема: „Векувањето на македонскиот јазик“!

ИНСТРУКЦИИ:
1. Право на учество на конкурсот имаат сите ученици од средните училишта во Охрид!

2. Доставените литературни творби треба да бидат поезија или проза на зададената тема на овој конкурс.

3. Литературните творби треба да се испратат во електронска форма на email адресата на Младински Центар Охрид Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. со назнака Литературен Конкурс.

4. Учесниците на конкурсот се пријавуваат под шифра и возраста на учесникот (примери: поетот08 15 год.; 2911* 17 год.), а право на учество имаат оригинални литературни творби кои претходно не се објавувани.

5. Добитниците со посебен примерок од литературната творба го докажуваат авторството.

6. Изборот на најдобрите литературни творби ќе го изврши тричлена комисија, формирана од Младински Центар Охрид.

7. Рокот за пријавување на творбите важи од 01.02.2023 до 15.02.2023 год.

8. Ќе се доделат три награди во две групи (проза и поезија) на 21.02.2023та во Младински Центар Охрид.

Ги очекуваме вашите творби!

Младински Центар Охрид

Публицитет.мк 

Прочитано 107 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter