Универзитетот „Св. Апостол Павле, со мотото „Биди и ти, IT девојка“ го одбележа Интернационалниот ден на жените и девојчињата во науката

11 Февруари 2023

Веќе четврта година по ред Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“, го одбележува 11 Февруари, Интернационалниот ден на жените и девојчињата во науката.

Преку зборовите на проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска, како и професорки, дипломки и студентки се потенцираше важноста на присуството на жените и девојчињата во науката, кои преку пренесените факти и искуство ги поттикнаа присутните, пред се ученици од гимназиите и стручните училишта во Струга и Охрид, подетално да се заинтересираат и информираат што би значело студирање на некој од факултетите при универзитетот. 

 

viber image 2023 02 10 17 24 12 823 copy

Публицитет.мк 

Прочитано 113 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter