al palpojo 2020

DW: Венеција без вода

22 Февруари 2023

Редок феномен во Венеција - градот страда поради ниско ниво на водата како резултат на осека. Гондолите се заглавени во кал.

Венеција вообичаено има проблеми со поплави, но сега градот страда поради „аква баса“ (во буквален превод - ниска вода).

Нивото на водата поради осека е невообичаено ниско - половина метар пониско од вообичаено. Споредните канали се исушени, а гондолите се заглавени во кал. Проблеми имаат и спасувачките служби кои тешко се пробиваат поради исушените канали.

Извор: www.dw.com 

Публицитет.мк 

Прочитано 583 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter