Во потрага по трајната убавина

Претседателот Пендаровски и сопругата Ѓоргиевска на „Галичка свадба“

Претседателот Стево Пендаровски и сопругата Елизабета Ѓоргиевска, денеска присуствуваа на културно-сценската манифестација „Галичка свадба“, што традиционално се одржува под негово...

Read more

Влатко Милошевски: Во Охрид постои тесна уличка „Бранко Шотра“. Знате ли кој е Бранко Шотра?

Лесно е да се загубиш во лавиринтот на тесни улички во стартиот град во Охрид. Доколку одите од црквата Света Богородица...

Read more

Григор Ангеличин – Жура: Знаете ли кој е авторот на барелејефот со ликот на Св Климент на гимназијата во Охрид?!

Во мигов кога го одбележуваме нашиот празник убаво е да се потсетиме  и на еден значаен датум, поточно јубилејна годишнина....

Read more

Објавено е второ изменето и дополнето издание на „Крсте Петков Мисирков – македонскиот меѓник“ од Свето Стаменов

Од печат штотуку излезе второто изменето и дополнето издание на книгата „Крсте Петков Мисирков - македонскиот меѓник“ на несомнено еден...

Read more
Page 2 of 51 1 2 3 51