Администратор

Администратор

Кандидатите за Претседател на СДСМ пред членството вечерва на Долни Сарај

Вечерва од 19 часот,во Охрид на терасата од Долни Сарај, следи претставување на кандидатите за Претседател на СДСМ пред членовите на СДСМ Сите кандидати за Претседател ќе ги претставуваат своите...

Read more

Охридското Езеро не се заштитува со зборови, туку со дела

Само на хартија се реализираат многу проекти кога е во прашање заштитата на Охридското Езеро, така е и со пораките кои се упатуваат на манифестациите по повод Денот на езерото,...

Read more

Нашиот вечен современик Франц Кафка

Тој е еден од најпознатите писатели од германското говорно подрачје во светот, иако е починат веќе 100 години. Зошто Франц Кафка сè уште влијае на луѓето до ден-денес? Франц Кафка...

Read more

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на гените одговорни за појава на фамилна хипомагнеземија, хиперкалцурија и нефркалциноза

Фамилна хипомагнеземија, хиперкалцурија и нефркалциноза е ретка генетска болест која се наследува автозомно-доминантно. Се карактеризира на ниско ниво на магнезиум во крвта, која е проследена со хиперкалциурија, зголемено излачување на...

Read more

АЛПОЈО Охрид: Пиво и фудбал неодолива кобинација

Следете го Европското првенство во фудбал со премиум Германско пиво Германскa пивара Bitburger е основана 1817 година која е со преку 200 години традиција. Произведува преку 2,3 милиони хектолитри пиво...

Read more

Активисти на Црвен крст делат вода на случајни минувачи

Во овие жешки летни денови, продолжуваме со активности за превенција и заштита од топлотниот бран порачуваат од Црвен крст - Охрид. Волонтерите од Клубот на млади на Црвен крст Охрид...

Read more

 Отворен конкурсот за годишни награди на ДПМ за 2023 г.

Со цел обезбедување на континуитетот во доделувањето на традиционалните награди на Друштвото на писателите на Македонија: „Стале Попов“ за прозно дело, „Ацо Шопов“ за збирка поезија, „Ванчо Николески“ за книга...

Read more

„Гран при“ на натпреварот „Охридски бисери“ освои младиот пијанист Ѕевен Лиу од Кина

Заврши дваесет и третото издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“ - 2024. На Свечениот концерт што се одржа на 19ти јуни, во катедралната црква Св. Софија, настапија...

Read more
Page 1 of 2293 1 2 2.293

FOLLOW ME

INSTAGRAM PHOTOS