Во потрага по трајната убавина

Жан Пјер Симеон добитник на „Златен венец“, Катрин Пиц на наградата „Мостови на Струга“

Поетот Жан Пјер Симеон од Франција е добитник на наградата „Златен венец“ за оваа година, соопшти професорката Елизабета Шелева, претседателка...

Read more

„Патриотски чин, без удирање во гради“ – Второ издание на „Од онаа страна на Небиднината“ – книгата разговори на Иван Антоновски со Светлана Шопова за Ацо Шопов

Издавачката куќа „Дијалог“ објави второ издание на книгата „Од онаа страна на Небиднината: разговори за Ацо Шопов со Светлана Шопова“...

Read more

Славе Николовски-Катин: „Англиско-македонски лимнолошки лексикон“, Хидробиолошки завод. Охрид, 1986 година

 Неодамна во издание на Хидробиолошкиот завод од Охрид излезе од печат првиот лексикон во македонската двојазична лексикографија (и несамо во...

Read more

Светската интелектуално – хуманистичка елита едногласна: “Охрид – центар на светскиот хуманизам”

Меѓународната конференција: „Охридската школа на хуманизмот од средниот век до денес“, со учество на светската интелектуално – хуманистичка елита, финишираше...

Read more
Page 1 of 51 1 2 51