Култура

На концертот „Младите доаѓаат“ настапи и Виктор Србиноски од Охрид

На традиционалниот концерт „Младите доаѓаат”, кој се одржува секоја година во Mакедонска филхармонија, деновиве настапи нашиот талентиран виолинист Виктор Србиноски...

Read more

Објавена „Македонска љубовна лирика“ – најобемниот тематски избор од современата македонска поезија приреден досега

Книгоиздавателството „Матица македонска“ ја објави книгата „Македонска љубовна лирика“ приредена од Весна Мојсова-Чепишевска и Иван Антоновски. Најубавите македонски љубовни стихови,...

Read more

Поповиќ: Високото место во ЕФА е доказ за успесите на „Охридско лето“, остануваме посветени на тој пат

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ ги презентираше успесите на фестивалот на Самитот на уметнички фестивали што се одржа...

Read more
Page 1 of 184 1 2 184