Администратор

Администратор

DW: Специјалниот обвинител нема да биде „под капата“ на Зврлевски

За да може да биде автономен, специјалниот обвинител треба да располага со свои кадровски, просторни и материјални ресурси, укажуваат правните експерти. „До 15 септември 2015 ќе има нов специјален јавен...

Read more

Кој ќе плаќа најмногу за Грција!?

Најмногу за новото спасение на Грција ќе платат граѓаните на Луксембург. Тоа го покажуваат пресметките на германското списание FOCUS, кое ги зема предвид при пресметувањето неисплатените суми од досегашниот пакет...

Read more

ЗА ДА ВЛАДЕЕ СРЕЌАТА ВО ВАШИОТ ДОМ: 5 работи кои не смеете да ги имате дома!

Доколку го менувате ентериерот во вашиот стан или куќа,прочитајте ја листата која би требало да ја избегнувате.   Црна врата Според кинеската филозофија на ентериер-Фенг шуи, најадекватна боја за вашата...

Read more

Грчкиот парламент ги одобри реформите

Грчкиот парламент ги одобри строгите економски реформи барани од европските лидери како услов за добивање нова финансиска помош. Гласањето ги го покажа големото несогласување околу овие мерки во владејачката партија...

Read more

Хрватска не сака да учествува во кофинансирањето на Грција

Хрватска е против идејата за привременото финансирање на Грција да се обезбеди од Механизмот за европска финансиска стабилизација (ЕФСМ), фондот кој беше воспоставен во 2010-та година и за кои гарантираат...

Read more

Вистинските приказни што стојат зад „Пепелашка“, „Златокоса“ и „Снежана“

  Дури и кога стануваме возрасни, често ги спомнуваме нивните пораки. Некои приказни се базирани на легенди, рефлексивна културна реалност на земјата во која што се појавиле. Вистинските приказни зад...

Read more

Мојот град – моја вечна муза

Бескрајно небо, сина езерска шир, издигнати планини и вечен, спокоен мир. Местото од кое се црпи цела инспирација, се црпи цела убавина, се преобразува, трансформира и се пресликува на хартија....

Read more

Кога е време да закажете лекарски преглед?

Често занемаруваме многу тегоби верувајќи дека ќе исчезнат со текот на времето или дека ќе ги отстраниме со некој трик од „домашната ординација“. Сепак некои проблеми нема да се решат додека не побарате...

Read more

Стартуваше „Публицитет.мк“

Почитувани, Од денес на широкото и разбранувано новинарско небо свои и позајмени содржини ќе објавува  новиот веб портал „Публицитет.мк“.  Нашето мото  е „Поинаков поглед на нештата“. Големите „откритија“ и ексклузиви...

Read more
Page 2289 of 2293 1 2.288 2.289 2.290 2.293

FOLLOW ME

INSTAGRAM PHOTOS